Besins Healthcare  is een farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve medicijnen voor het welzijn van mannen en vrouwen.

 

Over de afgelopen 30 jaar heeft Besins een sterke reputatie opgebouwd met de productie van medicijnen voor de behandeling van klachten op het gebied van gynaecologie, fertiliteit en verloskunde maar ook hormonale afwijkingen als een tekort aan testosteron of een tekort aan oestrogeen. Besins is een vermaard speler op het gebied van hormonale therapieën geworden.

Het hoofdkantoor van Besins is gevestigd in Monaco (Frankrijk) en de distributie van medicijnen beslaat meer dan 90 landen gecoördineerd door lokale vestigingen zoals Besins Healthcare Nederland, partners van Besins Healthcare als ook een netwerk van relaties.  Besins is actief op zoek naar nieuwe kansen door acquisities en uitbreiding van nieuwe gebieden hetgeen een substantiële groei kan genereren over de komende jaren.

Besins producten worden ontwikkeld in een aantal landen waaronder Frankrijk, België en Spanje.

Om aan de vraag te kunnen voldoen van morgen heeft Besins het onderzoek uitbesteed aan BHR Pharma in de VS, een partner van Ascend Therapeutics Inc.

Laboratories Besins is opgericht in 1885 door Abel Besins. Vier generaties van de Besins familie investeren al meer dan 130 jaar in innovatief onderzoek om daarmee voortreffelijke producten te ontwikkelen.

De bedrijfsnaam is in 2007 gewijzigd in ‘Besins Healthcare’ om haar solide wereldwijde aanwezigheid te versterken.

Visie

Wereldwijde specialist en partner die behandelingsoplossingen biedt voor urologen, endocrinologen, gynaecologen, verloskundigen, huisartsen en hun patiënten en zich committeert aan passie en kwaliteit in wat we doen.

Missie

Besins Healthcare heeft als missie om zich te profileren als de voorvechter van vrouwelijke en mannelijke gezondheidsbehoefte, door het beschikbaar stellen van gespecialiseerde oplossingen voor alle regio’s in de wereld. Wij streven naar langdurige samenwerkingsverbanden met onze klanten en zakenpartners op basis van vertrouwen, innovatie, resultaten en uitmuntende kwaliteit.

Als wereldwijd bedrijf zijn we vastbesloten om leider te zijn in de gezondheidszorg in een verscheidenheid aan gespecialiseerde producten en expertisegebieden.

Wij committeren ons om de gezondheid van vrouwen te verbeteren door middel van doorbraken op het gebied van gynaecologie, vruchtbaarheid en obstetrische geneeskunde. Tegelijkertijd blijven we ook innovatie op verschillende gebieden in de gezondheid en voeding van mannen stimuleren.

Oestrogel® 0.75 mg/dosis - Gel voor transdermaal gebruik

Therapeutische indicaties Oestrogel®

 • Hormoon Substitutie Therapie (HST) voor symptomen van oestrogeendeficiëntie
 •  
 • Preventie van osteoporose

Oestrogel® is een gel voor transdermaal gebruik en bevat een lage dosis bio-identiek estradiol (17β estradiol). Een pompbeweging is 1,25 gram gel en bevat 0,75 mg estradiol. De dosering is afhankelijk van de individuele behoefte.

Utrogestan® 100 mg, capsules voor oraal gebruik, kan als progestageen worden toegediend gedurende minimaal 12-14 dagen per maandelijkse cyclus indien vrouwen een intacte uterus hebben. Utrogestan® is bio-identiek gemicroniseerd progesteron.

Patiëntenbijsluiter
Oestrogel® 0,75 mg/dosis - Gel voor transdermaal gebruik Patiëntenbijsluiter


Samenvatting van de productkenmerken (SmPC)
Oestrogel® 0,75 mg/dosis - Gel voor transdermaal gebruik SmPC

Ondersteunende materialen
Mocht u medisch professional zijn en geïnformeerd willen worden over Oestrogel® 0,75 mg/dosis - Gel voor transdermaal gebruik, kunt u contact met ons opnemen om een afspraak te maken en of ondersteunende materialen aan te vragen. Wij hebben voor u een patiënten instructieblok en een demo Oestrogel® doseerpomp beschikbaar. Aanvragen kan per mail: info@besins-healthcare.be of per telefoon: 030 - 799 7174.

Disclaimer
We willen erop wijzen dat medicatie altijd in overleg met de behandelend arts moet worden vastgesteld. Voor informatie over een behandeling kunt u het beste uw arts en/of apotheker raadplegen.

REFERENTIES

 1. Mullligan T, et al. Prevalence of hypogonadism in males aged at least 45 years: the HIM study. Int J Clin Pract 2006; 60(7): 762-8
 2. Bettocchi C. Late-Onset Hypogonadism (LOH): Incidence, Diagnosis, and Short-Term Effects. Eur Urol Suppl 2005; 4: 4-9.
 3. Mannelijk hypogonadisme, een update. Leliefeld HHJ en Dohle GR. Tijdschrift voor Urologie (2018):8:155-165
 4. EAU Guidelines 2020
 5. British Society Sexual Medicine BSSM guidelines 2017
 6. Laouali N, et al. Testosterone and all-cause mortality in older men. J Endocr Soc. 2018: 2(4): 322-35
 7. Muraleedharan V, Jones TH. Testosterone and mortality. Clin Endocrinol (oxf). 2014; 81(4): 477-87
 8. Yeap BB et al. J.Clin Endocrinol Metab. 2014;99 (1):E19-E18.
 9. Snyder P, et al. New Engl J Med 2016; 374(7): 611-624